PROJECT IN ONTWIKKELING - Pop-up restaurant in een (herbestemde) Kerk
Omschrijving van je idee
Nu reizen naar het buitenland voor veel mensen steeds minder en minder evident is, kan je ook in eigen land de rijkdom ontdekken van een andere cultuur. Genk is immers een smeltkroes van culturen , met heel veel goeie moeders die iets kennen van de traditionele keuken. Waarom zetten we deze moeders niet in de kijker? En waarom betrekken we kwetsbare jongeren niet bij dit idee? Op die manier geven we kansen aan vaak groepen van mensen voor wie het niet altijd zo evident is om haar/hun talenten tentoon te spreiden. Ontwijde kerken krijgen de meest uiteenlopende herbestemmingen. Ook restaurants vinden steeds meer hun weg naar religieus erfgoed (cfr. The Jane in Antwerpen). Het idee zou zijn om een pop-up restaurant te beginnen/starten in een kerk die sowieso op het plan stond van herbestemming in Genk? En alsook culinair Genk nog meer op de kaart te zetten. Kijk naar het voorbeeld van de Vennestraat. De wereld in één straat! Ik geloof dat dit ook kan voor de typische traditionele keuken die iedere cultuur kent. Laten we allemaal bvb niet vergeten wat het Turks eethuis Hassan heeft bijgedragen tot de herinnering van velen. Talentontwikkeling in de pure vorm, want de man was een bokser. Of Peppe ? Eten verbindt, en waar kan dit beter dan in een Kerk of Kapel. Aan de buitenkant komt er een ideeën & receptenmuur. Ideeën voor ‘traditionele gerechten’ nog eens onder het stof te halen, en een receptenmuur om het gerecht ook thuis nogmaals te proberen.