Skip to main content
home-page
Deel op facebook
Ontdek het thema

Talentontwikkeling - ideeën

PROJECT IN ONTWIKKELING - NOMADISCH CULTUURKARAVAAN

Omschrijving van je idee

Het opzet in dit project is dat ALLE soorten Genkenaren in contact kunnen komen met Creativiteit, Kunst, Cultuur en Gemeenschapsvorming. Met SHIKARI-COLLECTIEF willen we met Genkse kunstenaars, pedagogen, bruggenbouwers en helpende handen vrijwillig dit project van het begin tot einde begeleiden. KUNST en CULTUUR zou toegankelijk moeten zijn voor iedereen. De Genkse wijken zijn ideale broedvijvers om jongeren en volwassenen professionele begeleiding en de kans te geven om zichzelf creatief te ontwikkelen. In onze werking kunnen De Genkenaren zichzelf tegenkomen en op een laagdrempelige manier in het midden van hun wijk een cultureel kapitaal opbouwen.

 Zijn er persoonlijke blokkades? Dan is de kans groot dat deze ook zullen opduiken in het ATELIER. Iedereen heeft zijn of haar eigen grenzen, die respecteren we. Maar wij zorgen dat men toch de stap zet om zijn of haar innerlijke wereld te ontdekken en ontwikkelen. De ene zal liever schilderen, de anderen schrijven, nog een anderen danst en weer iemand anders luistert graag.

 Op de manier waarop wij SPONTAAN werken, probeert men alle facetten eerst uit en gaat uiteindelijk verder met de kanalen die hij of zij het leukst vindt. CULTUURKARAVAAN is een “THUIS” waar we veilig samenkomen om antwoorden te vinden op verschillende soorten vragen. Ons nomadisch karavaan is op maat van de buurtbewoners en verplaatsbaar.
 Creativiteit en innerlijke ontwikkeling staan centraal in deze “VEILIGE EN HAVEN”... <<<>>> <> <<<>>> <> <<<>>>

Kies eventueel een foto, beeld,... om je bijdrage te illustreren (max.1 MB).