Deel op facebook

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Hier vind je alle 8 middelgrote projecten terug die in 2023 een burgerbudget ontvangen.

8
0

Deze projecten werden ingediend

Willekeurig Populair Recent

Winnaars - categorie middelgrote projecten

De technologiebus

Wisten jullie dat STEM-onderwijs echt de toekomst is? Maar wisten jullie ook dat nog steeds bijna twee kinderen op tien in Genk hun secundair diploma niet halen?

Dagelijks worden we geconfronteerd met robots en techniek. En technologie motiveert onze kinderen. Wij dromen alvast van een stad waarin Genkse kinderen  geïnspireerd geraken door technologie en waarin Genkse kinderen geholpen worden om hun droom na te jagen. Met ons project ‘de Technologiebus’ willen we hier ondersteuning bieden.

De technologiebus is een coole bus die in elke Genkse wijk zal rijden om jullie kinderen samen met een team van vrijwilligers, leerkrachten & jongeren te inspireren en te begeleiden. In de bus zal je Lego Technics kunnen uitlenen, huiswerktaken onder begeleiding kunnen maken en vooral gemotiveerd worden om te kiezen voor STEM-onderwijs. Hiermee hopen we onze Genkse kinderen een heuse toekomst te geven.

Willen jullie ook dat onze kinderen geïnspireerd worden door technologie? Stem dan op ‘de Technologiebus’!

Kim B.
0 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Verfraaiing vijver Nomadland

omadland is een VZW met 32 leden (medewerkers) die allemaal vrijwillig komen helpen zo ook voor ons projekt.De verfraaiing van de vijver op nomadland gaat zeker te goede komen van de buurt en de mindervalide(rolstoelgebruikers)en de bezoekers+-35000 van la biomista.Het projekt is het zuiver maken van de vijver en een ponton als terras op de vijver,een trap tot aan het water om te picknicken eneen platform om met model bootjes te varen.Dit in het kort gezegd met nog een tekst van Kunstenaar Koen Vanmechelen Kunstenaar Koen Vanmechelen geeft positief advies voor het 'Poton Nomadland ingediend door Alex Laenen in het kader van Burgerbudget 2023 Koen Vanmechelen: Ik ondersteun het initiatief van Alex Laenen om een ponton te bouwen aan de vijver van Nomadland Als communicerende vaten vloeit het water van de vijvers van la biomista in nomadland en omgekeerd.Deze levensader is noodzakelijk om de vruchtbaarheid van beide sites te garanderen.

Alex L. van Vzw vrienden nomadland
2 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Sapore e Amore (Smaak en Liefde)

Sapore e Amore Sapore e Amore is een project waarin liefde, cultuur, generaties, warmte, nationaliteit en identiteit centraal staan. Ook kan dit project helpen om de band met de grootouders te versterken, want tijdens het koken kunnen gevoelens gedeeld worden Wat moet je doen om te kunnen deelnemen? Je oma, nonna, abuela, γιαγιά, büyükanne... filmen terwijl ze haar of jou lievelingsrecept of een familie recept aan het koken is. Let wel: je mag uitsluitend je eigen oma filmen, je moet haar filmen terwijl ze worstelt met het koken van een eigen recept en de video mag niet langer dan 8 min. duren. De video's, de recepten en de (immigratie)verhalen worden op een eigen website gedeeld en in boekvorm aangeboden

Rosaria C. van Missione Cattolica Genk
2 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Mens & dier avonturen

Het project 'mens & dier avonturen ' gaat educatieve activiteten organiseren voor scholen, kinderen, jongeren, burgers en hulpverleners. Er zullen ook ontspannende mens & dier activiteiten worden aangeboden voor ouderen en kwetsbare groepen. Het project zet in op educatie en de positieve impact van verbondenheid tussen mens en dier. Als jij ook gelooft in ons verhaal en dierenwelzijn hoog in het vaandel draagt, stem dan zeker op ons project. Help ons een verschil maken!

Riet A. van vzw Beestig Wijs
0 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

KANSEN GEVEN… KANSEN NEMEN !

Vele kinderen hebben geen toegang tot goederen of activiteiten die wenselijk of zelfs noodzakelijk worden geacht met het oog op een behoorlijke levensstandaard ! Nochtans is er een rechtenverhaal ! Vincentius wil voor hen een hefboom zijn. Via allerlei initiatieven zullen hen ondersteunen en toegang verlenen tot kwaliteitsvolle voorzieningen.De uitbouw van een laagdrempelig "onthaal kansenloket"is cruciaal. Samen met de ouders reiken we oplossingen op individuele maat aan. Kinderarmoede heeft trouwens vele gezichten ! daarom vertrekken we bij de opstart van initiatieven vanuit hun leefwereld. Een kind heeft recht op vrijetijdsparticipatie , vakantie, lees- en schoolmateriaal, een nieuw paar schoenen,.. Door dit plan te multipliceren, openen we deuren voor kdn uit de bredere samenleving...Partners zoals CampusO3, LOI,Buso de Wissel, Bethanie,Kind en gezin,Casa Papa Giovanni,het scholennetwerk, het verenigingsleven,...zijn bereid de eerste aanzetten te geven en mede samen te werken.

Guido V. van Vincentius Genk-Zutendaal
0 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Jongeren en de Wijk

Wij zijn jongeren uit de wijk Winterslag. We zouden graag het burgerbudget aanvragen voor de ontwikkeling van de jongeren. Middels dit project willen wij de talenten van deze jongeren uitzetten. Met de juiste begeleiding kunnen we er voor zorgen dat ze zich kunnen ontplooien. Wij vinden het belangrijk dat de jongeren het besef hebben van het voorop stellen van doelen en het goed benutten van de tijd. Maar men mag als jongere de focus op studies niet verwaarlozen. Hier willen wij ook in bijdragen door huiswerkbegeleiding aan te bieden, eventueel bijlessen maar dan met ouderlijk toezicht. Uiteindelijk draait dit ook om solidariteit, samen kunnen we veel meer bereiken. Maar de essentie is om de juiste balans te vinden in het leven. Door middel van talentontwikkeling binnen het sportgebeuren willen wij de jongeren de kans geven om in beweging te blijven. Hiermee maken wij dit toegankelijk voor zowel kansarme jongens en alsook meisjes. Ongeacht de achtergrond, religie of geaardheid.

Ft W.
0 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Creatief atelier voor jongeren

Kunstenarij is een bestaande Genkse vereniging die op dit moment bestaat uit 6 eilanden. Elk eiland staat voor een beeldend atelier, lessen modeltekenen, keramiek, schilderen met acryl, grafiek en kunstbegrijperij. We merken dat er nood is aan een 7de atelier, van en voor jongeren die op elke creatieve manier in co creatie kunnen gaan. Dus wil de kunstenarij deze jongeren ondersteunen in de ontwikkeling van een atelier waar jongeren tussen de 16 en 26 hun creativiteit kunnen uiten. De jongeren willen zich graag vestigen binnen de bestaande of nieuwe ateliers van de kunstenarij. Een atelier waar internet, wifi, printers, laptop aansluitingen, een koffiehoekje en een lounge zetel te vinden zijn. Waar deze jongeren samen kunnen creëren en verbinden. Een ruimte die kan dienen voor workshops of om ideeën tentoon te stellen. Een ruimte die de talenten van onze Genkenaren ondersteuning biedt tot verdere ontplooiing.

christel H. van Kunstenarij, jong
0 0
lees meer

Winnaars - categorie middelgrote projecten

Samen met je kinderen op avontuur in de natuur

Met ons project willen we Genkse families verbinden met de natuur, met zichzelf en met elkaar. We organiseren natuurbelevingsactiviteiten voor ouders (grootouders, meters, peters, oudere zus of broer...) en hun kinderen in de bossen van Genk. Wil jij mee komen vertragen en - kampen bouwen, - natuurzalfjes brouwen, - koken met wilde kruiden, - primitief vuur maken, - zorg dragen voor de natuur - je samen met je kids laten raken door de wondertjes in het bos? - .... Steun dan zeker dit project door ons jouw stem te geven! Welkom in het bos om samen te genieten, spelen, leren!

Joke V. van 't Fabriek vzw
0 0
lees meer