Deel op facebook

Armoede en sociale ongelijkheid - projecten

Deze projecten werden aan de Genkenaar voorgesteld in de stemronde die tussen 15 en 31 mei plaats vond.

3
0

Deze projecten werden ingediend

Willekeurig Populair Recent

Armoede en sociale ongelijkheid - projecten

Housing Club Genk

Met het Project Housing Club Genk - willen we ondersteuning aanreiken, in de zoektocht naar een kwaliteitsvolle en betaalbare woning voor Genkenaren in een precaire woonsituatie . Dit project wordt in samenwerking met het Genks Comité Vluchtelingen, het Limburgs Platform voor mensen op de Vlucht en de woonzoekerij van De Sfeer uitgevoerd. Het Housing Café Genk staat open voor iedereen - met een verblijfstatuut, ( die een verbinding heeft met Genk), of in een precaire woonsituatie verblijft bv.: * mensen die een woning van het Lokaal Opvang Initiatief (OCMW) na erkenning deze woning binnen de 2 maanden verlaten moet. * mensen die in een (dreigende) 'dakloosheid' or thuisloosheid terecht komen * mensen met een binding met de Genk, wonende in een woning die niet beantwoord aan de Vlaamse Woonnorm of te kleine woning bij een gezinshereniging.

Rina S. van Genks Comité Vluchtelingen
1 0
lees meer

Armoede en sociale ongelijkheid - projecten

Pionier samen sterk voor generaties en solidariteit

Als organisatie willen we ons inzetten om deze problemen aan te pakken en vooral iets betekenen voor de eerste generatie. Veel hebben weinig tot geen sociaal contact. We willen een plek bieden waar mensen terecht kunnen voor ondersteuning en waar ze zich welkom voelen.

Houria A. van VzwOpenhehart
0 0
lees meer

Armoede en sociale ongelijkheid - projecten

Insieme2.0

Insieme2.0 creëert de magische app HMMM, ofwel Hartelijk, Maal, Mens en Medeleven. Met deze app steken we thuislozen in Genk een hart onder de riem. Met een simpele logincode kunnen zij de deuren openen naar een scala aan heerlijke gerechten bij lokale handelaars en horecazaken. Zoals wij online eten bestellen, kunnen ook zij dankzij deze app met een glimlach en in alle anonimiteit genieten van een gratis smakelijke maaltijd.

Vincenzo B. van Insieme
0 0
lees meer