home-page
Deel op facebook

Talentontwikkeling - projecten

Deze projecten werden aan de Genkenaar voorgesteld in de stemronde die tussen 15 en 31 mei plaats vond.

9
1

Deze projecten werden ingediend

Willekeurig Populair Recent

Talentontwikkeling - projecten

Creatieve mindfulness voor een beter welzijn
Het Mindful handwerk project brengt vrouwen uit Winterslag samen door middel van handwerk workshops, om beter in te spelen op hun behoeften en vragen. Het project is ontstaan vanuit de noodzaak om toegankelijke en gratis activiteiten te bieden en een verband tussen creativiteit en mentaal/emotioneel welzijn te erkennen. Het richt zich op een diverse doelgroep van vrouwen van alle leeftijden en nationaliteiten in de multiculturele vrouwenwerking Winterslag. Door middel van workshops en activiteiten worden vrouwen gestimuleerd om elkaar beter te leren kennen en bij te dragen aan een inclusieve samenleving. De bijeenkomsten bieden vrouwen de mogelijkheid om hun noden en behoeften te delen en bij te dragen aan een betere ondersteuning en welzijn.
Rachida A. van Vzw Multiculturele Vrouwenwerking Winterslag
0 1
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

Skateboarden toeGENKelijk voor iedereen!

Een boost in het zelfvertrouwen voor zoveel mogelijk Genkse jongeren, dat is wat we willen met ons project! Gedurende 2 jaar brengen we hun graag enkele belangrijke vaardigheden bij zoals verhogen van het zelfvertrouwen, grenzen leren verleggen, leren doorzetten, hulp durven vragen, creatief leren denken, hoofd leren leegmaken, ... Dit alles doen we door middel van gratis skateboardlessen. We richten ons op jongeren die omwille van uiteenlopende redenen moeilijk de weg naar het skatepark vinden. Door zoveel mogelijk drempels weg te nemen kan iedereen genieten van ons project. Zo bieden we vb. materiaal aan tijdens de lessen, geven we skateles in de vertrouwde omgeving indien nodig, werken we op maat van de jongeren, ,... Extra aandacht in dit project geven we graag aan jongeren met psychische problemen, zoals jongeren in het autisme spectrum. Hun zoeken we graag op in hun vertrouwde omgeving, vb. de school.

Sara B. van Niña Skates vzw
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

Mijn Stadje

Thema Kamer Theater wil graag een ruimer publiek laten kennismaken met het gebruik van theatervormen als platform voor talentontwikkeling en inclusie, met de blik gericht op maatschappelijke visie en duurzaamheid. Er is nood aan het mekaar vinden van ouderen en jongeren, mensen met een andere culturele achtergrond en mensen met een beperking. Ieder heeft zijn talent en elk talent vormt een puzzelstukje dat wij gaan gebruiken om in 3 opvoeringen en door middel van een leerproces een puzzel te leggen, waarin al deze talenten samengebracht worden. Deze talenten kunnen erg gevarieerd zijn: handig zijn met decors en kostuums, kunnen zingen of acteren, figureren op een podium – alle talenten verdienen ontwikkeling, en daarvoor willen wij graag een platform aanbieden. Onze puzzel is een groot theatraal verhaal over de maatschappelijke geschiedenis van Genk, een terugblik op ons rijke verleden.

Marc B. van TKT Theater
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

Reporter en speaker bij Radio Internazionale

Jongeren de kans geven zich te ontplooien bij Radio Internazionale en zo in de Genkse samenleving een plaats te vinden

Sergio P. van Radio Internazionale Genk
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

THINK Cool! - GPS Mindset voor jongeren

THINK Cool is een aparte benadering om naar een ondersteunde positieve mindset te streven voor jongeren van het Middelbaar Onderwijs, in de schoolomgeving van het Atlascollege. Affiches en flyers met klare spreuken en quotes van bekende personen geven een betere, nuchtere en positievere kijk over de dagdagelijkse beslommeringen. Het spelen van kleine spellen (Master Mind, Rummikub, stratego, kaartspelen en vele andere) brengt de nodige rust, krikt het zelfvertrouwen op, wakkert de creativiteit aan, geeft wat ludieke afleiding en hopelijk kan de leerling zich meer op interessante doelen richten. THINK Cool is een begrip en staat voor THINK : True, Helpful, Inspiring, Necessary, Kind. Cool: voor de nuchterheid en de taal van de jongeren van het Middelbaar Onderwijs. Een flexibele attitude en goede mindset is zowel rust- als resultaatgevend. De mindset is nu éénmaal een belangrijke leiddraad voor het te volgen pad en de doelen van de leerling/mens.

Marc K.
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

Loop samen in Bokrijk

Samen lopen in Bokrijk heeft de bedoeling om buurtbewoners, verenigingen en sportclubs in de omgeving van het Sint-Jozefinstituut Bokrijk samen te brengen op de looppiste van de school. Door gezamelijk de looppiste nieuw leven in te blazen met aandacht voor ontmoeting en sport. Het moet een uitnodigende plek worden waar mensen graag komen, waar de buurt kan samenkomen, waar jonge en minder jonge sporters hun talenten kunnen ontdekken. We willen een start to run uitbouwen waarbij we op een erg laagdrempelige manier de buurtbewoners willen aanzetten tot beweging in een gemoedelijke sfeer en in een veilige omgeving.

Koen G.
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

"De Mijn-Gang"

Welkom in de Mijn-Gang! De Mijn-Gang is een online platform waar leren gewoon fun is onder het motto "voor en door Genkenaren". Jij wordt een Kompel in een community van Genkenaren van verschillende leeftijden die willen leren wat ZIJ willen. Niets moet, alles mag. Vanuit jouw interesses en intenties kies jij waarvoor je gaat! Leren zal ook voor jou gewoon fun zijn. Je kunt de Mijn-Gang zowel online als offline vinden. Jij bepaalt de regie van jou leren. Het volledige concept zal stevig onderbouwd worden door (in)formeel leren, leergemeenschappen, leren en laten leren, High Impact Learning (HILL) en Deep Learning waardoor leren zoals jij dit kent, nooit meer hetzelfde zal zijn..

Andy M.
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

Hennaworkshops ON TOUR in GENK

Wil jij ook jezelf of anderen in de (henna)verf zetten? Samen met verschillende henna artiesten willen wij on tour in deelgemeenten van de stad Genk. Aan de hand van verschillende workshops kunnen de Genkenaren zelf aan de slag met henna designs. We leren hen stap voor stap hoe ze bijvoorbeeld een hennatube vasthouden, hoe ze ermee kunnen tekenen op papier en vooral hoe ze hun eigen fantasie erin kunnen verwerken. Wie weet bruist het hier van tekentalent! Hoe zal dit verlopen? Er zullen verschillende standjes zijn. Stand 1: Verschillende basisvormen leren tekenen. Stand 2: Een hennadesign natekenen op papier. Stand 3: Zelf aan de slag met je eigen fantasie! Deze workshops zullen plaatsvinden tijdens de herfst -en kerstvakantie van 2023. De exacte locaties zullen nog meegedeeld worden.

noura n.
0 0
lees meer

Talentontwikkeling - projecten

MineWine's COOP

MineWine's COOP is een Centrum voor Oenologische Ontwikkeling en Promotie waar elke Genkenaar hulp en advies krijgt over alles rond druiven en wijn en waar promotie daarrond gevoerd wordt. We willen een plek zijn waar iedereen eigen druiven kan laten persen maar ook wijnstokken/materiaal kan bestellen of advies en hulp krijgt bij de aanplant, onderhoud, etc. We voorzien cursussen, workshops en stages waar bestaande opleidingen geïntegreerd en aangevuld worden. Wij willen wijngaarden en wijnlocaties promoten en toeristisch op de kaart zetten door wandelingen/fietstochten/picknickplekken of andere evenementen te organiseren. We kijken naar mogelijke integratie en samenwerking met toeristische opleidingen en andere initiatieven. Ten slotte willen we de mogelijkheid onderzoeken om een "burgerwijn" te maken waar iedere Genkenaar kan helpen door druiven die hij in zijn eigen tuin/terras kweekt aan te leveren zodat alles samen gebotteld kan worden als 1 "Genker burgerwijn".

Rik F.
1 0
lees meer