home-page
Deel op facebook
Ontdek het thema

Duurzaamheid en klimaat - ideeën

PROJECT IN ONTWIKKELING - EL JACKSON EDUCATION.

Omschrijving van je idee

El Jackson Education is een initiatief van Team El Jackson, een team van freestyle voetballers rondom top freestyler Nasser El Jackson waar ook de Genkenaren Younes Ouchen en Abel Bazouz deel van uit maken. De afgelopen jaren startte Team El Jackson o.a. groepen in Tilburg, Veldhoven en Helmond. Gesteund door Team El Jackson zijn Younes en Abel er klaar voor om de positieve energie die uitgaat van El Jackson Education ook in Genk te verspreiden.

El Jackson Education staat voor wekelijkse ontmoetingen waarin freestyle voetballers samenkomen met jeugd en jongeren. In de twee uur durende ontmoetingen delen we de voldoening die het geeft om alle mogelijkheden van de bal te ontdekken. De bal is het verbindende element. Jezelf beter leren kennen via de bal? En de bal leren kennen via jezelf? Naast concentratie, toewijding en speelsheid zijn vertrouwen, broederschap en er voor elkaar zijn de basiselementen in onze trainingen.

In El Jackson Education draait het om groepsgevoel en de veiligheid die de groep jou biedt. Tegelijkertijd gaat het om jouw unieke plek in de groep en jouw individuele groeiproces. De groep biedt de mogelijkheid om op te gaan in het grotere geheel en tegelijkertijd is er ruimte om gezien te worden. Start van iedere bijeenkomst is de liefde voor de bal en de energie die de bal jou geeft.
De theatrale nieuwsgierigheid van Younes en Abel El Jackson en de crew Team El Jackson maakt dat het spelen met de bal niet enkel om techniek en trucjes draait, maar ook om aanwezigheid, bewustzijn van jezelf, de anderen en de ruimte om je heen. Er is ruimte voor experimenteren met beweging en met expressie. De naam El Jackson komt van Mo El Jackson, de broer van directeur Nasser, die zo werd genoemd omdat hij met zijn bal net zo onnavolgbaar, snel en geniaal was als Michael Jackson. Met El Jackson Education wordt zijn creativiteit doorgegeven. Eén van de andere specialiteiten van El Jackson Education is dat er in de wekelijkse trainingen aandacht is voor hoe je jezelf presenteert op social media. Je leert leuke, grappige en stoere filmpjes maken en woorden geven aan wat je samen beleeft.

Voeg eventueel een foto of afbeelding toe om je idee te illustreren (max.1 MB). Gebruik best je eigen foto's!