Skip to main content
home-page
Ontdek het thema

Duurzaamheid en klimaat - ideeën

PROJECT IN ONTWIKKELING - Groene ontmoetingsplek voor onze buurt.

Omschrijving van je idee

Als bodemburencomité willen we bijdrage tot een groener, veilige plek waar het goed is om te vertoeven en elkaar te ontmoeten. We werken al jaren aan het bevorderen van het samenleven in onze buurt. We willen nu een plek om elkaar te ontmoeten en beter te leren kennen. eventueel uitgebreid met een straat-club lokaal.

Inrichting herdenkingshoekje op het einde (pijpenkop) van de Bodemstraat.

Zoals in elke buurt zijn er vreugdevolle, maar ook vele triestige momenten.  Vroeger was het de gewoonte als iemand stierf om met de doodsbrieven rond te gaan en een bijdrage te vragen voor een bloemenkrans namens de buurt. Een gewoonte die stilaan verdwijnt. Toch is er een wens van de buren om de overleden buren ‘niet te vergeten’, ‘waardige en respectvol afscheid te nemen’ en ‘regelmatig te kunnen terug denken aan de vele goede momenten die ‘we als buren samen hebben beleefd’.

Om onze overleden buren te gedenken, willen we een herinneringshoek/gedenkhoek inrichten op het einde van de Bodemstraat. Op deze plaats zouden we regelmatig willen samenkomen voor een gedenkmomentje, bijvoorbeeld op het moment dat de bodemburen hun jaarlijkse fietstocht naar de grot in Zutendaal doen.

Vroeger was de Bodemstraat ter hoogte van de pijpenkop in verbinding met de Wiemesmeerstraat. Omwille van verkeersveiligheid is deze verbinding jaren gelden verbroken en werd de pijpenkop aangelegd. De Bodemstraat werd zo een doodlopende en dus zeer rustige straat.

Er werden wat ‘mijnmateriaal’ langs de pijpenkop geïnstalleerd, maar verder was er geen speciale inrichting van dit stukje openbaar domein. Dit stukje openbaar domein zou zeker fraaier ingericht kunnen worden.

Voorstel:  Groene inrichting van pijpenkop Bodemstraat