We maken gebruik van functionele cookies die minimaal nodig zijn om de website goed te laten werken. Met analytische cookies kunnen we het gebruik van deze website beter begrijpen en verbeteren. Je kan analytische cookies weigeren of aanvaarden.

Hoe we met deze informatie omgaan vind je terug in ons privacy- en cookiebeleid.

Deel op facebook
Deel op facebook
Ontdek het thema

Talentontwikkeling - ideeën

IN PROJECTFASE - Smaakmakers

Omschrijving van je idee

Wat zijn de tips en tricks om tot een top gerechtje op zijn Genks te komen anno 2021? Het gaat niet om de gerechten zelf, wel om de smaakmakers en over het omzetten in een hip kleedje waardoor de jongeren ook worden aangesproken om te koken. Doel: op basis van de Genkse klassieke authentieke smaken van de oma’s, nonna’s, anne’s, komen tot nieuwe hippe, healthy foody-proof gerechten anno 2021: Hoe wordt het dunne overheerlijke Turkse pizzadeeg gemaakt? Waaruit bestaat de dressing over een Griekse sla? Hoe komen de Italianen aan hun goede passata? en hoe zit het met de bakermat van het koken? Libanon, Syrië? Wat zijn hun toppers en kunnen ze ook in een gemakkelijk en nieuw en hip kleedje? Hoe proef je een kwalitatieve olijfolies? Heel veel oerdegelijke maar vaak wat ouderwetse gerechten. Passen ze nog in een gezonde leefstijl anno 2021? Maken de jongeren deze gerechten nog? Koken jongeren überhaupt nog? Laten we op zoek gaan naar de authentieke smaken en smaakmakers van vroeger en er een hedendaagse schwung aangeven. Gezond, natuurlijk, evenwicht en energierijk: terug een aantrekkingskracht opdat de mensen terug meer zelf gaan koken. Zonder chemische toevoegingen, zonder teveel suiker, zonder teveel vet. Maar wel echt lekker! Met de echte Genkse traditionele smaken. Hiervoor hebben we de recepten nodig van de oma’s en nonna’s en anne’s. Maar ook de creativiteit van de jongeren. En de wil om op zoek te gaan naar een verantwoorde maar oh zo lekkere keuken anno 2021.