NIET GESELECTEERD - Genk "happy dog" stad
Omschrijving van je idee
Genk heeft nood aan een ruime aangename hondenlosloopzone. Elke hondenliefhebber met een grotere hond die veilig lekker vrij wil rennen is genoodzaakt om naar de randgemeenten te trekken . De kleine bestaande losloopweides in Genk zijn mooi maar volstaan écht niet voor grotere honden. Hondeneigenaars uit het centrum van Genk zijn al even op zoek naar een zone waar de honden vrij kunnen loslopen, zeker na het verdwijnen van het Franse Bos . Vroeger een zone waar veel sociale contacten werden gelegd tussen hondenliefhebbers, vaak ook oudere mensen mensen die niet in de mogelijkheid zijn om er ver op uit te trekken. Een losloopzone is een gemoedelijke ontmoetingsplek worden waar baasjes in alle rust met een gezellige babbel hun honden kunnen laten spelen, het brengt mensen dichter bij elkaar. Mochten de hondjes zelf mogen beslissen denken ze aan een 5 ha speelzone, minstens 2 mtr hoge afsluiting, bosjes/struiken voor de schaduw, heuvels om te rennen en als top of the bill een kleine vijver om te zwemmen en spelen. De baasjes houden van zitbanken, vuilbakken voor de poepzakjes en eventueel een poepzakautomaat en vooral een duidelijk reglement. Een overdekte zitplaats en een verlichting maken het helemaal af. Voor het basisonderhoud en de controle/uitleg ikv reglement kan de stad de sociale economie inschakelen, en daardoor mensen die het moeilijk hebben op de arbeidsmarkt toch een taak te geven in de maatschappij. Locaties: Melberg, Thor, Kattevenne, Schemmersberg
Mijn rol zou bestaan uit: het uitwerken van de benodigde faciliteiten voor aanleg (budget, materialen, werkuren). Dit in overleg met de mensen die kennis hebben en ervaring met de aanleg (politie, natuurbeheer, contacten leggen met HH, Oudsbergen, Zonhoven enz)
Een samenwerking opzetten met Beestig Wijs vzw, zodat eventuele educatieve projecten van hen kunnen ingepland worden in de zone.
Op zoek gaan naar een pool van vrijwilligers en de coördinatie daarvan. Ikzelf ben aanspreekpunt voor problemen.
Coördinatie van de inzet van wijkwerkers voor het onderhoud. Opleiding voor deze mensen regelen zodat ze weten wat te doen bij gevaar, overtredingen en andere problemen. Samenwerking met dierenartsen opzetten bij eventuele problemen en meldingen te doen..