Armoede en sociale ongelijkheid

Speel'Bieb Genk - Samen kansarmoede uit Genk spelen

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt voor je project?

39843,41

Naam

Feitelijke vereniging Speel'Bieb Genk

Wat houdt je project in?

Een Speel'Bieb in Genk. Vergelijk het met hoe je bij een bibliotheek boeken kunt lenen, maar dan met alleen maar speelgoed. Maar het is meer dan dat. Naast het uitlenen van spelmateriaal, ga je er ook gezinnen kunnen ontmoeten en kan er samen gespeeld worden. Als ouder kan je met je vragen terecht bij andere ouders, bij vrijwilligers of bij een professionele kracht. Er zal één vaste locatie zijn. Via de Speel’bus van Campus O3 gaan we ook naar de wijken toe om speelgoed te ontlenen. Daarnaast zullen we Pop-up speelactiviteiten organiseren op wisselende locaties in de stad. Het vertrekpunt in de Speel’Bieb is de uitleen van speelgoed. Op deze laagdrempelige wijze kan men op het tempo van het gezin kennis maken met de andere functies van de Speel’Bieb (ontmoeting, informatie en ondersteuning).

Met wie of welke organisaties, groepen ga je samenwerken?

We willen gebruik maken van de kennis en expertise van Campus O3, alsook van de faciliteiten (Speel’Wij, Speel’Bus,…). Nieuwe gezinnen kunnen bovendien aangetrokken worden naar de Campus O3 en vice versa. Dit laatste geldt ook voor Kind en Taal. Gezinnen kunnen we bereiken via Genkse goede doelen in de strijd tegen armoede maar ook via de bibliotheek en STEBO. Op deze locaties zouden we Pop-up speelactiviteiten kunnen organiseren. Via het Repair Café kan defect speelgoed hersteld worden.

Waar gaat je project plaatsvinden?

Stadsbreed (het project is niet toe te wijzen aan één specifieke locatie en vindt plaats in het merendeel van de Genkse wijken)