Talentontwikkeling

MIJNerfgoed!

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt voor je project?

€ 10.000

Wie vraagt het burgerbudget aan?

Lisa F.

Wat houdt je project in?

Aan de hand van 15 mijnmonumenten, die verspreid zijn over geheel Genk, zullen we het mijnverleden heropwaarderen. Dit door een borden te plaatsen naast de mijnmonumenten. Uiteindelijk zal dit bord de nodige informatie verschaffen over het monument. Tien van deze borden zullen een Qr-code krijgen. Deze Qr-code staat volledig in het teken van zelfontwikkeling van zowel kinderen als jongeren in het denken rond het mijnerfgoed. In vijf scholen in Genk worden er workshops gegeven over het mijnverleden, door oud mijnwerkers. Het is niet alleen van belang dat de kennis over het mijnverleden wordt overdragen, maar dat deze kinderen en jongeren actief worden aangezet om na te denken over het mijnverleden. De kinderen en jongeren zullen ook op een creatieve manier aangezet worden (muziek, woord, film, dans …) om kunstwerkjes te maken zodat deze kunstwerkjes daarna kunnen opgenomen worden in de Qr-codes. Uiteindelijk zullen de deze Qr-codes een fietsroute vormen.

Met wie of welke organisaties, groepen ga je samenwerken?

Vzw mijn verleden zal instaan voor het geven van de workshops en het verschaffen van de nodige informatie omtrent de monumenten, alsook het mijnverleden in het algemeen. De gecontacteerde middelbare en lagere scholen dienen als platform om de workshops te laten doorgaan, en de samenwerking met deze scholen is dan ook van cruciaal belang in het uitdragen van het project. Verder willen ook met de Jeugddienst Genk en de verschillende artistieke scholen samenwerken.

Waar gaat je project plaatsvinden?

Stadsbreed (het project is niet toe te wijzen aan één specifieke locatie en vindt plaats in het merendeel van de Genkse wijken)