Talentontwikkeling

Van verhaal tot podcast

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt voor je project?

€ 30.000

Wie vraagt het burgerbudget aan?

Feitelijke vereniging Fabrizio Simone en Levi Mercurio

Wat houdt je project in?

Het vertellen van verhalen doen wij al ontzettend lang en is waarschijnlijk de oudste vorm van entertainment. De vorm kan erg verschillen, zo werden verhalen in de oudheid verteld in de vorm van een gedicht. Maar we kennen ook andere vormen zoals mythen en sagen. Het is een krachtig medium om de geschiedenis van een stam, gemeenschap of van een persoon levend te houden. Verhalen zitten overal. In elk huis, in ieder mens en op de hoek van de straat. In onze stad wonen heel wat mensen met een boeiend en pakkend verhaal. Mensen waar wij fier op zijn, waar wij naar opkijken, maar ook mensen die minder gehoord worden en de schijnwerpers toch verdienen, mensen die met een klein gebaar iets groot verwezenlijken in onze samenleving. Wij willen deze mensen hun verhaal in een podcast gieten door ze te volgen in hun dagelijks leven.

Met wie of welke organisaties, groepen ga je samenwerken?

In de eerste plaats gaan we nauw samenwerken met de Genkenaren die met ons hun verhaal willen delen. Afhankelijk van het thema zullen we de betrokken organisaties en belanghebbenden ook aan het woord laten. Daarbuiten zullen we voor het maken van de podcast samenwerken met Genkse creatievelingen zoals muzikanten, dichters en kunstenaars.

Waar gaat je project plaatsvinden?

Stadsbreed (het project is niet toe te wijzen aan één specifieke locatie en vindt plaats in het merendeel van de Genkse wijken)