Talentontwikkeling

Digital Optimum

Wat is het totale bedrag dat je aanvraagt voor je project?

€ 100.000

Wie vraagt het burgerbudget aan?

Vzw Optimum Limburg

Wat houdt je project in?

Met dit project trachten we onze cursisten drempelverlagend (democratische prijs en eigen laptops) hun digital 21st century skills aan te scherpen, waardoor ze hun digitale competenties aanscherpen en actief burgerschap tonen. Tijdens onze workshops leren ze omgaan met de digitale competenties en leren ze deze vaardigheden onmiddellijk toe te passen in hun dagelijks leven. Ze kunnen hun nieuwe talenten tentoonstellen via bijvoorbeeld het parallelproject 'Candid camera', waar onze cursisten sociale experimenten op straat met reguliere burgers uitvoeren. Met hun aangeleerde digital skills zullen ze deze video’s en scenario’s voorbereiden, opnemen, verwerken en via sociale media verspreiden. De cursisten zullen o.a. de volgende competenties aanleren: programmeren, blind typen, techniek, fotografie, webdesign, grafische vorming, beeld- en geluidstechnieken enz.

Met wie of welke organisaties, groepen ga je samenwerken?

Voor de programmeerlessen doen we beroep op verschillende freelancers, die programmeerlessen en grafische vormingslessen zullen aanbieden. Voor de 'candid camera'-project werken we voornamelijk met eigen vrijwilligers, maar wensen alsook graag samen te werken met andere theaterverenigingen. De komende tijd gaan we een oproep doen naar de Genkse theaterverenigingen.

Waar gaat je project plaatsvinden?

Stadsbreed (het project is niet toe te wijzen aan één specifieke locatie en vindt plaats in het merendeel van de Genkse wijken)